lesa-home-val-rosegg-teaser

Il gust da 1'706 m s. m.

lesa-1706-hoch-hinaus-gebaeude-teaser
La lattaria situeda il pü ot da l'Europa

Savaivast tü cha nus essans la lattaria situeda il pü ot da l'Europa? La LESA as rechatta a Bever, üna vschinauncha alpina engiadinaisa sün 1'706 m s. m. Cun que essans la lattaria situeda il pü ot da l'Europa.

lesa-1706-hoch-hinaus-wertvolle-bergmilch-image-text

Lat alpin prezius

Las vachas da noss producents da lat as nudreschan impustüt dal pevel aromatic dals pasculs engiadinais, traunter oter eir d'ervinas scu'l parasolin (Frauenmantel) u la poa da pro (Wiesenrispe). Siand cha'l pevel da mutagna posseda cumpruvendamaing dapü fibras cu quel gio la Bassa, cuntegna il lat alpin damain acids da grass saturos e per la peja dapü acids da grass insaturos - impustüt omega 3. Sper l'ota valur nudritiva do il pevel natürel eir ün gust imcumparabel a nos lat alpin.

lesa-home-produkt-jogurt-saisonal-regional-teaser-herbst
Nouv: Creaziuns da jogurts d’utuon

Insembel cul renumno cuschinunz engiadinais Dario Cadonau vains nus creo trais nouvas specialiteds da jogurt engiadinaisas: maruns cun caramella, uzuns cun ginaiver e giglüdras cun vaniglia. Il sortimaint d’utuon spordscha creaziuns da jogurt chi’s cunfaun bel e precis culla stagiun fraida e chi portan il gust unic dal lat da muntagna engiadinais da 1'706 meters sur mer fin giò la Bassa.

lesa-1706-hoch-hinaus-produkt-arvenkaese-teaser
Nossa specialited

A partir da 1'700 m s. m. as sainta il dschember bainischem e sia agreabla savur as fo valair eir auncha zieva decennis. Che pudess dimena esser pü evidaint per la lattaria situeda il pü ot da l'Europa, cu da metter in simbiosa il gust dal lat fras-ch da las muntagnas engiadinaisas e'l stupend gust dal dschember? Insegia uossa e scuvrescha la taimpra agreabla da rescha e lain da las muntagnas engiadinaisas.

lesa-1706-hoch-hinaus-crasta-farm-teaser
Noss producents da lat

Eir noss purs da muntagna svoulan illas otezzas! Nossa famiglia da pur situeda il pü ot, la famiglia Zellweger, cultivescha sia Crasta-Farm sün 1'941 meters sur mer. Nus elavurains exclusivmaing lat da l'Engiadina.

&auncha dapü da nus
lesa-1706-hoch-hinaus-produkt-kaese-teaser
1'706 m s. m. – uschè gusta Engiadina pura! Noss chaschöls

La natüralited da 1'706 m s. m. as chatta eir i'l gust da nossas sorts da chaschöl. U scu cha's disch in Engiadina: "Da la natüra delizcha püra." Lascha’t surmner da nossas specialiteds da chaschöl da gnir in impissamaints in Engiadina.

LESA sün Instagram

Tü nu manchauntast mê pü üna novited da nus ed imprendast auncha dapü davart noss prodots, noss producents da lat e la vita in Engiadina!

lesa-ueber-uns-gebaeude-teaser
Davart nus

Daspö il 1982 elavurains nus a Bever, illa lattaria situeda il pü ot da l'Europa, minch'an 5 fin 6 milliuns kils lat alpin da l'Engiadina e fains landrour ils prodots da lat ils pü delizchus. Nos lat da vachas vain furnieu da var 50 purs da muntagna chi s'occupan cun paschiun da lur bes-chas e lur bains.

lesa-jogurt-teaser-s
1'706 m s. m. – uschè gusta Engiadina pura! Noss jogurts

La natüralited es nossa fermezza. In Engiadina, sün 1'706 m otezza, es l'ajer pür, la natüra bod amabla, bod sulvedgia. Cò vivan e pasculeschan nossas furnituras da materia prüma cun quatter chammas.